Hur skiljer sig Trumskolan STHLM från andra musikskolor?

Mitt namn är Carl Larsson och jag är en 30 år gammal trumlärare och frilansmusiker från Visby, Gotland. Jag flyttade till Stockholm för lite drygt 9 år sedan, och under mina år i storstan har jag både jobbat med och studerat min största passion i livet. Trummor. Jag har turnerat med olika artister, undervisat barn, ungdomar och vuxna i mitt favoritinstrument, och jag kunde inte trivas bättre med det jag gör. 

 Våren innan jag flyttade till Stockholm vikarierade jag på en musikskola, och jag kommer aldrig att glömma ett möte med en elev där. Eleven hade jeansjacka med avklippta ärmar, färgat hår och märken med olika rockband fastsydda på västens rygg. När jag frågade honom vad de gjort på tidigare lektioner svarade han att de spelat xylofon efter noter, trots att han ville lära sig spela trummor, och låtar av de band han hade på ryggen. Det där anser jag är facit på hur man som lärare dödar ett intresse. Jag är övertygad om att lärandet måste kretsa kring elevens mål och drömmar. Ifall eleven tappar lusten är det enbart på grund av att läraren inte varit lyhörd. Jag lovar att vi jobbar på ett sätt som tar tillvara på din motivation och spelglädje.
 
Jag har undervisat i tio år. Eftersom alla har olika drömmar och mål, så anpassar vi kursplanen för varje enskild elev. Därför sker undervisningen individuellt, så att vi tilsammans kan utgå ifrån vad DU vill göra. Som yrkesmusiker kan jag också ge dig en inblick i hur musikbranschen fungerar, och ge dig de verktyg som behövs för att du själv en dag ska kunna jobba som musiker. 
 

Trumskolan STHLM lägger vi upp lektionerna utifrån dina mål och intressen. Oavsett om du aldrig suttit vid ett trumset, eller om du spelat länge, så ser vi till att utforma lektionerna utifrån ditt intresse, din nivå och dina behov. Med lång erfarenhet och bred kunskap ger vi dig som elev alltid utmaningar som passar just dig!

Stäng meny